Ole hyvä ja salli JavaScriptin suorittaminen selaimessasi, jotta voit käyttää palvelua.

Ursuit Oy

Perustettu: 1964
Toimitusjohtaja: Jarkko Saastamoinen
Päätuotteet: Sukellus- ja pelastuskuivapuvut kaikkeen vesillä liikkumiseen, sekä kaupalliseen että viranomais- ja kuluttajakäyttöön.
Muu toiminta: Sukellustarvikkeiden maahantuonti ja tukkukauppa.
Henkilöstö: yli 70
Päätoimipaikka: Turku
Markkinat: Globaalit. Päämarkkina-alueina Skandinavia, Keski-Eurooppa, UK, Venäjä.
Tuotemerkki: Ursuit

TARINA

Ursuit sai alkunsa vuonna 1964, kun pienessä myymälässä Turun keskustassa olivat esillä aikansa hienoimmat sukelluslaitteet ja –tarvikkeet sekä tietenkin neopreeniset vesiurheilupuvut. Puvut valmistettiin liikkeen takahuoneessa käsityönä, aina asiakaskohtaisesti.

1970-luku jatkoi neopreenin valtakautta, kun 3-milliset puvut tekivät kauppaansa vesiurheilusta innostuneiden suomalaisten keskuudessa. Ursuitin itse suunnittelemat muodikkaat surffauspuvut olivat yrityksen ylpeydenaihe.

Ajan kuluessa pukuvalikoima kasvoi ja kuvaan astui uusi materiaali, vuorillinen neopreeni, jonka ansiosta puvuista tuli entistä kestävämpiä. Kohta Ursuitin olikin aika uida Aurajoen ja Saaristomeren yli, kun pukujen ensimmäinen vientisopimus allekirjoitettiin ruotsalaisen Watskin kanssa. Kasvavan suosion myötä yritys muutti myös suurempiin tiloihin keskustan ulkopuolelle, Teollisuuskadulle, jossa viihdyttiin 35 vuotta.

1980-luvulla tuotekehitys jatkui 6h SOLAS -pelastuspukuihin ja seuraavalla vuosikymmenellä panostettiin entistä hengittävämpiin sekä miellyttävämpiin kuivamateriaaleihin. Vuodesta 1986 alkaen Ursuitilla on ollut lisenssi valmistaa laadukkaita kuivapukuja Gore-Tex kankaista. 2000-luku toi tullessaan Heavy Lightin eli ensimmäisen Ursuit-sukelluskuivapuvun sekä täysin uudentyyppisen kaksiosaisen pelastuskuivapuvun, Ursuit Geminon, joka on Ursuitin patentoima innovaatio.

Nykyiset toimitilat Turun Lausteella valmistuivat vuonna 2008. Yrityksen strategiset mitat ovat venyneet yli 2500 neliöön ja yli 70 työntekijään. Silti vuonna 1964 syntynyttä perusideaa vaalitaan edelleen: Ursuit valmistaa turvallisuutta yhdistettynä huipputason käyttömukavuuteen.

Ursuk Oy vaihtoi nimensä Ursuit Oy:ksi lokakuussa 2018.

ARVOT: MITÄ URSUIT ON?

Toimintamme ajatus on alusta saakka ollut, että asiakasta tulee kuunnella ja ymmärtää. Sen olemme määritelleet myös yhdeksi keskeisistä arvoistamme. Haluamme olla asiakkaidemme luottokumppani. Luottamalla itseemme ansaitsemme myös asiakkaidemme luottamuksen. Tähtäämme kaikessa toiminnassamme erinomaisuuteen: Uudistumme jatkuvasti, jotta pysymme alamme kehityksen kärjessä ja voimme tuottaa huippulaatua.

Kysyimme henkilökunnaltamme, miten he näkevät yrityksen, jossa työskentelevät: Heidän mukaansa Ursuit on laadukasta tekemistä, osaamista, ammattitaitoa ja kansainvälisyyttä. Ursuit on yritys, joka menestyy yhteistyöllä ja ainutlaatuisuudella – jopa omalaatuisuudella – ja jolla on loistava konsepti. Olemme työntekijöidemme mielestä vakavasti otettava, suomalainen edelläkävijä, jonka tuotteet on suunniteltu kovaan käyttöön. Toiset kokevat, että Ursuit on jopa elämäntapa, enemmän kuin puoli elämää, ja että meillä on yhdessä hauskaa.

VISIO JA MISSIO

Unelmamme on, että kaikki ihmiset lähtevät vesille kuivapuvussa. Nykypäivänä kukaan ei enää kyseenalaista esimerkiksi autojen turvavarusteita, turvavöitä ja –tyynyjä. Vyöt kiinnitetään ajoon lähdettäessä asiaa sen enempää ajattelematta, mutta toisenlainen oli tilanne vielä muutama vuosikymmen sitten. Koemme, että vesillä liikkumisen turvallisuudessa on vielä parannettavaa monella osa-alueella, ja tähtäämme unelmassamme korkealle, sillä tiedämme, että pukeutumalla asianmukaisiin varusteisiin tulee vesillä liikkumisesta paitsi turvallista, myös mukavaa.

Tulevaisuudessa haluamme laajentaa horisonttiamme entisestään. Tarkoituksemme on tarjota kasvavalle asiakaskunnallemme laadullisesti ylivertaisia tuotteita, joilla suojaudutaan luonnonelementtejä vastaan kaikissa olosuhteissa. Ääriolosuhdehan on mielentila ja kuivana pysyminen on olotila. Ursuit luo turvaa ja mukavuutta maalla, merellä ja ilmassa. Me olemme täällä, jotta sinä voit tehdä työsi hyvin, harrastaa lajia, jota rakastat ja nauttia siitä, että varusteesi toimivat, olivatpa olosuhteet miten haastavat tahansa.