Ole hyvä ja salli JavaScriptin suorittaminen selaimessasi, jotta voit käyttää palvelua.

URSUIT - TURVAA JA MUKAVUUTTA ÄÄRIOLOSUHTEISIIN

Ursuit Oy on suomalainen v. 1964 perustettu sukellus- ja pelastuskuivapukujen valmistaja, joka luo turvaa ja mukavuutta maalle, merelle ja ilmaan. Tuotantoyksikkömme sijaitsevat Turussa ja Valgassa (Viro). Ursuit Oy kuuluu Belgialaiseen Sioen Industries konserniin.

Ursuit valmistaa sukellus- pelastuskuivapukuja ammatti- ja harrastekäyttöön. Vakiomallistomme kattaa yli 15 pinnan päällä käytettävää kuivapukua, sekä yli 10 sukelluskuivapukua. Vakiomallin kuivapukuja löytyy miehille, naisille sekä junioreille. Kuivapukujen lisäksi valmistamme myös esim. kuoriasuja ja kuivakasseja. Tuhannet ammattilaiskäyttäjät ympäri maailman luottavat Ursuitin tuotteisiin, esim. pintapelastajat, poliisit, sotilaat ja merenkulkuhenkilöstö. Harrastepuolella tuotteemme ovat suosittuja esim. intohimoisten kalastajien, purjehtijoiden, sekä muiden vesiurheiluharrastajien parissa, jotka vaativat varusteiltaan parasta mahdollista käytettävyyttä ja mukavuutta - kestävyydestä ja turvallisuudesta tinkimättä.

LAATU JA YKSILÖITÄVYYS

Kaikki Ursuitin kuivapuvut valmistetaan käsityönä. Huippulaadun lisäksi tämä mahdollistaa myös tuotteiden yksilölliset räätälöinti- ja muutostyöt. Vakiomalliin saa jälkikäteen lisättyä esim. lisätaskuja, MOLLE-järjestelmän jne, tai koko puku voidaan alusta alkaen valmistaa asiakkaan toiveiden mukaisena mittatilaustyönä. Vuosien varrella olemme valmistaneet jopa tuhansia mittatilaustöitä ammattikäyttöön ympäri maailman.

Tuotantomme laatu auditoidaan vuosittain ISO 9001, ISO 14001, SOLAS/MED ja EASA/ETSO standardien vaatimusten mukaisesti. Kaikki Ursuit® kuivapuvut ovat CE-hyväksyttyjä henkilösuojainasetuksen (EU)425/2016 mukaisesti. Useimmilla kuivapuvuillamme on myös lisähyväksyntiä käyttökohteidensa mukaisesti, esim. EN ISO 15027-1, MED/SOLAS and EN 14225-2.

TARINAMME

Ursuit sai alkunsa vuonna 1964, kun pienessä myymälässä Turun keskustassa olivat esillä aikansa hienoimmat sukelluslaitteet ja –tarvikkeet sekä tietenkin neopreeniset vesiurheilupuvut. Puvut valmistettiin liikkeen takahuoneessa käsityönä, aina asiakaskohtaisesti.

1970-luku jatkoi neopreenin valtakautta, kun 3-milliset puvut tekivät kauppaansa vesiurheilusta innostuneiden suomalaisten keskuudessa. Ursuitin itse suunnittelemat muodikkaat surffauspuvut olivat yrityksen ylpeydenaihe.

Ajan kuluessa pukuvalikoima kasvoi ja kuvaan astui uusi materiaali, vuorillinen neopreeni, jonka ansiosta puvuista tuli entistä kestävämpiä. Kohta Ursuitin olikin aika uida Aurajoen ja Saaristomeren yli, kun pukujen ensimmäinen vientisopimus allekirjoitettiin ruotsalaisen Watskin kanssa. Kasvavan suosion myötä yritys muutti myös suurempiin tiloihin keskustan ulkopuolelle, Teollisuuskadulle, jossa viihdyttiin 35 vuotta.

1980-luvulla tuotekehitys jatkui 6h SOLAS -pelastuspukuihin ja seuraavalla vuosikymmenellä panostettiin entistä hengittävämpiin sekä miellyttävämpiin kuivamateriaaleihin. Vuodesta 1986 alkaen Ursuitilla on ollut lisenssi valmistaa laadukkaita kuivapukuja Gore-Tex kankaista. 2000-luku toi tullessaan Heavy Lightin eli ensimmäisen Ursuit-sukelluskuivapuvun sekä täysin uudentyyppisen kaksiosaisen pelastuskuivapuvun, Ursuit Geminon, joka on Ursuitin patentoima innovaatio.

Nykyiset toimitilat Turun Lausteella valmistuivat vuonna 2008. Yrityksen strategiset mitat Turussa ovat venyneet yli 2500 neliöön ja yli 70 työntekijään. Vuonna 2014 yrityksen toiminta laajeni Viroon, kun Ursuit osti ulkoilu- ja metsästysvaatteita valmistavan SG Balticumin.

Vuonna 2017 Belgialainen tekstiilialan konserni Sioen Industries osti Ursuk Oy:n.

Lokakuussa 2018 oli nimenmuutoksen aika, kun alkuperäinen Ursuk Oy nimi vaihdettiin Ursuit Oy:ksi. Samassa yhteydessä SG Balticum AS sai nimekseen Ursuit Baltics AS.

Vuodet ovat kuluneet, mutta vaalimme edelleen vuonna 1964 syntynyttä visiotamme: Me olemme täällä, jotta sinä voit tehdä työsi hyvin, harrastaa lajia, jota rakastat ja nauttia siitä, että varusteesi toimivat, olivatpa olosuhteet miten haastavat tahansa.