Ole hyvä ja salli JavaScriptin suorittaminen selaimessasi, jotta voit käyttää palvelua.

Ursuit®- kuivapukujen kangasmateriaalit

Pelastuspukujen kankaat

Ursuit® pelastuspuvut valmistetaan hengittävistä ja vedenpitävistä kankaista. Kankaan toiminta perustuu laminoituun huokoiseen kalvoon, jonka ansiosta suuremmat vesipisaramolekyylit eivät mahdu pienten huokosten läpi, mutta pienemmät vesihöyrymolekyylit pääsevät. Toisin sanoen kyseiset kankaat on suunniteltu pitämään vesi ulkopuolellaan ja päästämään vesihöyry lävitseen, jolloin käyttäjä pysyy kuivana, mutta epämiellyttävä hiki pääsee höyrystymään kankaan läpi ulkoilmaan.

Kaikkien Ursuit®-kankaiden vedenpitävyys on huippuluokkaa, mutta eroja löytyy kankaiden keveydessä, hengittävyydessä ja kestävyydessä, joiden vertailuarvot löydät alta. Tyypillisesti mitä kevyempi kangas ja siitä valmistettu vaate on, sitä hengittävämpi se on. Suuremman hengittävyysarvon ansiosta käyttäjä tuntee olonsa miellyttäväksi eikä vaate tunnu hiostavalta. Ammattikäyttöön ja raskaaseen työkäyttöön suosittelemme vahvempia kankaita, niiden paremman kulutuskestävyyden takia.

Laadukkaan kankaan lisäksi Ursuit® pelastuspukujen täydellisen vesitiiveyden varmistaa vedenpitäviksi teipatut saumat, vesitiiviit vetoketjut ja mansetit.

Gore-Tex® on W. L. Gore & Associates:n rekisteröimä tuotemerkki. Gore on yli 30 vuoden kokemuksella maailman johtava kalvojen valmistaja ja kehittäjä.


Gore-Tex®

Kangas: 100 % Polyamidi
Kalvo: Gore-Tex® ePTFE

Puvut: SeaHorse, SeaHorse SAR, RDS, RDS WE


Gore-Tex® (light)

Kangas: 100 % Polyamidi
Kalvo: Gore-Tex® ePTFE
Puvut: MPS, Gemino Venture


Gore-Tex® Nomex

Kangas: 95 % m-Aramid, 5 % p-Aramid
Kalvo: Gore-Tex® ePTFE
Puvut: RDS ETSO, Merilentopuku


4-tex

Kangas: 100 % Cordura® polyesteri
Kalvo: PU
Puvut: AWS, Easy, Gemino Operative, Gemino Active, SeaHorse ComfortSukelluspukujen kankaat

Ursuit® sukelluspuvuissa käytetään muutamaa erilaista vedenpitävää kangasta. Hengittävät kankaat 4-tex Dive ja Kevlar ovat samantyyppisiä vesitiiviitä ja hengittäviä kankaita kuin pelastuspuvuissa käytettävät kankaat. Softdura, Cordura® ja HL Trilaminaatti kankaat ovat kolmikerroskankaita, joiden keskimmäisenä kerroksena on vesitiiviyden tuova butyylikumi. Pursuit-puku valmistetaan termoplastisella polyuretaanilla päällystetystä polyamidi-neuloksesta.

Samoin kuin pelastuspuvuissa, sukelluspukujen kankaille on annettu vertailuarvot kankaan keveydessä, hengittävyydessä ja kestävyydessä. Käyttökohteen ja –tarpeiden mukaan käyttäjä voi valita itselleen parhaiten sopivan materiaalin sukelluspukuunsa.


Cordura®

Kangas: 100 % Cordura® polyesteri
Laminaatti: butyylikumi
Puvut: Cordura, RedQ


Softdura

Kangas: 100 % polyesteri
Laminaatti: butyylikumi
Puvut: Softdura, ONE Endurance


HL trilaminaatti

Kangas: 100 % polyamidi
Laminaatti: butyylikumi
Puvut: Heavy Light, Rescue, ONE Performance


Kevlar

Kangas: 20 % Kevlar® ja 80 % polyesteri
Kalvo: Dermizax PU
Puvut: BDS Kevlar


4-tex dive

Kangas: 100 % Cordura® polyesteri
Kalvo: PU
Puvut: Ursuit Lite


Pursuit

Kangas: Polyuretaanilla päällystetty 100 % polyamidi kangas
Puvut: Pursuit